Produkty

Alternatywa dla tradycyjnego kompotu z suszu

Alternatywa dla tradycyjnego kompotu z suszu
Święta Bożego Narodzenia coraz bliżej, w większości domów już rozpoczęły się przygotowanie do tych wyjątkowych dni. Ozdobiona choinka, lecące w tle kolędy, zapach wigilijnych świąt

Święta Bożego Narodzenia coraz bliżej, w większości domów już rozpoczęły się przygotowanie do tych wyjątkowych dni. Ozdobiona choinka, lecące w tle kolędy, zapach wigilijnych świąt sprawiają, że to jeden z najprzyjemniejszych okresów w ciągu roku.

Wspólnie spędzone chwilę z pewnością umilą nam świąteczne smakołyki i aromat śliwkowego napoju, który może być alternatywą dla tradycyjnego kompotu z suszu.

INFORMACJA PRASOWA
Grudzień 2013 r.
Tradycyjna alternatywa na świąteczny napój.

Na świątecznym stole, oprócz tradycyjnych potraw i wypieków, zwykle serwujemy świąteczny kompot z suszu. Osoby, które poszukują alternatywnego napoju mogą sięgnąć po tradycyjny kwas chlebowy. Z dodatkiem naturalnego soku śliwkowego z pewnością wprowadzi do domu świąteczny klimat.
Kompot z suszu od zawsze towarzyszy nam przy świątecznym stole. Do jego przygotowania potrzebujemy suszone owoce, takie jak jabłka, gruszki i śliwki, a także cukier, goździki i skórkę cytryny. Osobom, które nie przepadają za tego typu smakami zaproponujmy alternatywny, równie świąteczny napój – śliwkowy Razowy kwas chlebowy, który doskonale komponuje się zarówno z daniami wytrawnymi jak i deserami.

Jedną z propozycji na słodkie zakończenie wigilijnej kolacji są chrupki owsiane, których smak podkreśli śliwkowy Razowy kwas chlebowy. Do przygotowania ciasteczek potrzebne są następujące składniki:

? 20 dag płatków owsianych
? 2 łyżki mąki
? 20 dag mieszanki ulubionych bakalii
? 10 dag posiekanych orzechów włoskich
? 3 jajka
? 6 łyżek cukru trzcinowego
? 3 łyżki płynnego miodu
? 2 łyżki kakao
? 2 łyżki wiórków kokosowych

Przygotowanie:
Płatki prażymy na suchej patelni, aż nabiorą lekkiego złotego koloru, polewamy miodem, przesypujemy do miski i czekamy aż wystygną. W międzyczasie mieszamy mąkę, bakalie, orzechy i żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę dosypując pod koniec ubijania cukier. Pianę dodajemy do płatków i mieszamy. Masę dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy wiórki kokosowe do drugiej kakao. Ciasteczka formujemy w kulki i układamy na wyłożonej pergaminem blasze. Pieczemy na rumiano przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Nie ma nic przyjemniejszego niż czas spędzony z najbliższymi przy stole zastawionym wigilijnymi potrawami, migoczącej choince oraz kolędach, które słychać w oddali. To jeden z najprzyjemniejszych okresów w ciągu całego roku dlatego cieszy się nim i delektujmy każdą chwilą spędzoną z najbliższymi. Wspólnie spędzone chwilę z pewnością umilą nam świąteczne smakołyki i aromat śliwkowego napoju

A to już wiesz?  Wiosna, inspiracje z egzotycznych krajów, nieodkrytych smaków, pasjonujących kolorów i nietuzinkowych kształtów

Więcej informacji na stronie www.vanpur.com.pl

0 0 votes
Article Rating

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x